9 Mart 2007 Cuma

Robot Savaşlarında Tam Gaz

"israil AVCI-KATİL ROBOT geliştirdi"
Ortağudaki en tehlikeli ülke hangisi? En az teknolojiye sahip olanmı, yoksa en çok teknolojiye sahip olanmı. Mynet'de yer alan haber'e göre, israil, savaş alanlarına girerek askerlerle çatışabilecek "avcı-katil robot" geliştirmiş.
Küçük bir televizyon büyüklüğündeki VIPeR robotu, Filistinliler veya Lübnan'daki Hizbullah gerillarıyla çatışan İsrail askerlerinin karşılaşacağı riskleri azaltma çabasının bir parçası olarak tasarlamış.
Üretici firma, robotun merdivende, moloz yığınlarında, karanlık geçitlerde, dar tünellerde ve mağaralarda hareket edecek şekilde tasarlandığını belirtiyor.
Bomba tespit etme ve bombaları imha etme mekanizmasının bulunduğu robot, Uzi makineli tüfeği taşıyabiliyor veya el bombası atabiliyor.İsrail Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışan firma, Bakanlığın, sahada yapılacak denemelerden sonra robotu piyade birlikleri arasına katmayı planladığını bildiriyor.

Acaba bu yönde bir çalışmayı başka bir ülke yapsa (Mesela İran) Dünya Kamuoyunda "Savaşçı Millet" olarak mı lanse edilirdi. Büyük ihtimalle. Bugün dünyada en fazla Atomik nitelikte Bombanın israilde olduğu söyleniyor. Ama Medya'da hiç gözükmüyor. Bu demektirki asıl teknolojiyi kötü ve kötüleştirici kullananlar yine teknolojini bir unsuru olan medyayı kullanarak namlunun ucunu istediği yöne yöneltebiliyorlar. Dileriz İYİ insanların elinde teknoloji hakim hale gelir ve insanlık için kullanılır.

Hiç yorum yok: