9 Mart 2007 Cuma

Hap Yerine Robot Nasıl Olurdu?

Dün doktara gittim. Reçeteme 1 adet Grip Robotu yazdı. Hangi Eczaneden! alabilirim acaba.
Evet ilerde hastalandığımızda belkide ilaç olarak şurup ve hap yerine robot atacağız ağzımızdan. Bu artık Ütopya değil hayatın kendisi kadar gerçek olan ve yakın gelecek için gözüken bir gerçek. Bugün basında yer alan bir haber var. Haberde Japon araştırmacıların 2 cm lik Kanser Robotu ürettiğinden bahsediyor ve şöyle devam ediyor.
Japonya’nın Ritsumeikan Üniversitesi araştırmacıları, mini tıbbi robot ürettiler. 1 cm çapında, 2 cm uzunluğunda ve 5 gr ağırlığındaki mini robot, insan vücudunda ilerliyor ve istendiğinde vücutta kalabiliyor. Enfeksiyonlu veya kanserli dokuya geldiğinde robot, tedavi amaçlı ilaç zerkedebiliyor veya ameliyat yapabiliyor. Robotta kamera gibi mini aygıtlar ve mini enjektör bulunuyor. Mini robotun tanıtımı, üniversitenin Kusatsu kentindeki kampüsünde yapıldı ve büyük ilgi gördü. Haber7

Bilimin ve Tekniğin açtığı kapılarda belli sınırlar hariç imkansızlıklar yok denebilecek kadar azdır. Düşünün bir kere vücudumuza aldığımız robot harıl harıl çalışıyor.Aynı zamanda istediğimiz hastane ve doktorla iletişime geçiyor. Biz gündelik hayatımızı yaşamaya devam ederken, vücudumuzdaki robot, hastalıkları haber veriyor.


Global dünyada sınırların kalktığı gibi bu alandada sınırlar kalkıyor. İstenirse japonyadaki uzman doktor bu robotlar vasıtasıyla vücudumuza giriyor, teşhis ve hatta tedavi yapabiliyor. Ve yine aynı zamanda biz önümüzdeki Monitörden vücudumuzun içini görebiliyor, hastalıklar ve diğer faaliyetler hakkında bilgi alıyoruz. İmkansızmı bunlar?




Bu robotların Mikro boyutlarda üretilmesi gerek tam işlevsellik kazanabilmesi için. Mikro boyut içinde Nano Teknoloji gerekecek. Dolayısıyla gelecekte Nanoteknolojiye sahip olanlar Tıp dünyasının lideri olmaya adaylar.

Hiç yorum yok: